رد شدن به محتوای اصلی

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ


امکان تشخیص آزمایشگاهی اختلالات کروموزمی جنین در مشهد فراهم شد

Posted: 20 Jun 2013 01:29 PM PDT

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ایجاد امکان تشخیص اختلالات کورموزومی جنین قبل از تولد در آزمایشگاه شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر حسین آیت اللهی رئیس مرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره گفت: به تازگی امکان انجام بررسی‌های کروموزومی بر روی مایع آمنیوتیک جنینی در آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی و سیتوژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نخستین بار فراهم شده است که با انجام این آزمایش می‌توان اختلالات کورموزومی جنین قبل از تولد را تشخیص داد و در این زمینه اقدام کرد.

وی در ادامه افزود: آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی و سیتوژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراکز بی نظیر کشور در تشخیص انواع سرطان‌ها به شمار می‌رود، به طوری که آخرین تقسیم‌بندی‌های تشخیصی سرطان که در حال حاضر در دنیا انجام می شود در این آزمایشگاه نیز صورت می‌گیرد.

وی اظهار کرد: این آزمایشگاه در حیطه‌های مطالعات سیتوژنتیک، مطالعات مولکولی و مطالعات ایمونوفنوتایپ از سال 88 فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر علاوه بر ارائه خدمات به بیماران استان به دیگر بیماران از استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گرگان، سیستان و بلوچستان و همچنین کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکمنستان، تاجیکستان و افغانستان خدمات ارائه می‌دهد.

وی خاطر نشان کرد:‌ فیلدهای کاری این آزمایشگاه در زمینه پاتولوژی مولکولی، تشخیص و بررسی پیش آگهی‌های انواع سرطان به ویژه سرطانهای خون، سرطانهای بافتهای توپر از جمله پستان و روده بزرگ و همچنین کاربردی بودن، اثر گذاری و پاسخ به درمانهای دارویی در سرطانهای روده بزرگ و پستان و سایر سرطان‌ها(تیروئیدو پوست و ...) انجام می‌شود.

دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه درمانهای سرطانهایی از جمله پستان و روده بزرگ هزینه های درمانی زیادی را بر بیمار تحمیل می‌کند، خاطر نشان کرد:‌ با انجام آزمایشهای لازم در زمینه میزان پاسخ به درمان دارویی بیماران می توان میزان اثر گذاری درمانهای دارویی را تشخیص و بر اساس آن بیماران را تحت درمان قرار داد.

آیت اللهی تصریح کرد:‌ در حال حاضر تشخیص انواع سرطانهای خون بر اساس آخرین طبقه بندی جهانی که با گرفتن خون محیطی یا مغز استخوان بیمار و بررسی‌های مولکولی صورت می گیرد، در این مرکز قابل انجام است و در این زمینه این آزمایشگاه در کشور بی نظیر است.

وی در خصوص فعالیتهای بخش سیتوژنتیک این آزمایشگاه تصریح کرد: در ‌این بخش نیز که با سرعت در حال پیشرفت است، امکان تشخیص اختلالات کروموزومی مادرزادی نوزادان، اختلالات کورموزومی در بانوان با سقط های مکرر، بانوان و آقایان نابارور، بررسی انواع مطالعات کروموزومی از قبیل کشت و کاریوتایپینگ خون محیطی و مغزاستخوان و سایر مطالعات کروموزومی و سایر مطالعات سیتوژنتیک از قبیل FISH و تکنیک CISH در انواع بدخیمی‌های خون و بافت توپر انجام می شود.

فلوشیپ فوق تخصصی مولکولار پاتولوژی و سیتوژنتیک خاطر نشان کرد: در این مرکز خدمات مشاوره ژنتیک سرطان در خانواده‌هایی که شیوع بالاتری از سرطان را دارند، ارائه شده و در صورت نیاز تستهای مورد نیاز نیز صورت می‌پذیرد.

آیت‌اللهی در خصوص فعالیتهای مرکز تحقیقات نیز گفت:‌ این مرکز نیز که از سال 89 فعالیت خود را در آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی و سیتوژنتیک آغاز کرده است، تا کنون مقالات و طرحهای پژوهشی زیادی را در راستای ارتقای علمی دانشگاه به اجرا در آورده است.



















همزمان با پنجاهمین سالگرد سفر نخستین کیهان نورد زن جهان به مدار زمین، مراسمی با عنوان «نیم قرن حضور زنان در فضا»، عصر پنج شنبه (فردا) در فرهنگسرای اشراق تهران برگزار می‌شود.

سیروس برزو، روزنامه نگار علمی و پیشگام ترویج دانش کیهان نوردی در کشور که از سخنرانان این مراسم است در گفت‌و‌گو با خبرنگار فناوری ایسنا اظهار داشت: این روزها مصادف است با پنجاهمین سالگرد پرواز «والنتینا ترشکوا»، نخستین زن فضانورد جهان در 16 ژوئن 1963 (26 خردادماه 1342). اگر چه تقریبا تا 20 سال بعد از سفر تاریخی ترشکوا، هیچ زنی به فضا پرتاب نشد اما به دنبال بهره برداری از کیهان پیماهای شاتل در دهه 1980 میلادی زنان حضوری پررنگ و معنادار در سفرهای فضایی پیدا کردند و طی سه دهه گذشه بیش از 30 نفر از زنان کشورهای مختلف در پروازهای مداری شرکت داشته‌اند.

وی با اشاره به این که فضانوردان زن توانسته اند تا سطح فرماندهی فضاپیما در ماموریت‌های فضایی ایفای نقش کنند، روسیه، آمریکا، ژاپن، کانادا، ایران و چین را از کشورهایی عنوان کرد که شهروندان زن آنها به فضا سفر کرده اند.

در مراسمی که به مناسبت فعالیت پنجاه ساله زنان در عرصه فضایی، از ساعت 16 تا 18 عصر فردا در فرهنگسرای اشراق تهران برگزار می‌شود، علاوه بر سخنرانی سیروس برزو، کارشناسانی دیگر نیز درباره زوایای مختلف حضور زنان در فضا سخنرانی کرده و فیلمی هم درباره سفر فضایی ترشکوا نمایش داده می‌شود.

شرکت عموم علاقمندان در این نشست علمی آزاد است و شرکت کنندگان همچنین از موزه «انسان و فضا»، نخستین نمایشگاه - موزه دائمی فضایی خاورمیانه که قریب یک ماه است به همت سیروس برزو در فرهنگسرای اشراق برپا شده بازدید خواهند کرد.

ماهنامه «آسمان شب» و فرهنگسرای اشراق که نشست علمی فردا را ترتیب داده اند قرار است طی ماه‌های آینده هم جلسات و برنامه های دیگری را با هدف ترویج دانش فضانوردی اجرا کنند.





حکیم ارد بزرگ ،ارد بزرگ ،حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg , hekmat orodism , bozorg shirvan



از سرپرستان خودستا و وراج بیزارم . حکیم ارد بزرگ






دو تیم تحقیقاتی که به طور مستقل بر روی دو شتاب‌دهنده ذرات مطالعه می‌کردند، موفق به کشف شواهدی از ذره چهار کوارکی به نام (Zc(3900 شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر دو تیم متشکل از چندین دانشمند بودند که تحت نظر نهادهایی از سراسر جهان در این پروژه فعالیت می‌کردند.

کشف آ‌ن‌چه ظاهرا یک ذره جدید است در آزمایشگاه‌های Belle ژاپن و BESIII چین و در نتیجه مطالعه (Y(4260 صورت گرفته است. ذره (Y(4260 در سال 2005 کشف شد.

فیزیکدانان به این ذره علاقه‌مند هستند زیرا به نظر می‌رسد از یک کوارک دلربا (charmed)، یک کوارک ضددلربا (anti-charmed) و یک گلوئون اضافی (به علاوه گلوئون‌های که کوارک‌ها را به هم متصل نگه می‌دارند)، تشکیل شده است.

در مطالعه واپاشی (Y(4260 که در پس‌مانده‌های حاصل از برخورددادن الکترون‌ها و پوزیترن‌ها با یکدیگر در شتاب‌دهنده‌های تیم‌های تحقیقاتی یافت شد، هر دو تیم متوجه یک پرتو انرژی 3.9 گیگاالکترون‌ولتی شدند که تقریبا چهار برابر وزن یک پروتون است.

این امر نشان‌دهنده وجود یک ذره با چهار کوارک بود که پیش‌تر مشاهده نشده بود.

پس از مطالعه بیشتر، هر دو تیم به این نتیجه رسیدند که آن‌چه داده‌هایشان به آن‌ها نشان می‌داد، ذره‌ای جدید و واقعی بود.

نشانه‌های اولیه حاکی از آن است که (Zc(3900 نوعی ماده‌ ناشناخته (ذره‌ای با چهار کوارک) است.

این دو تیم 460 نمونه از ذره مزبور را یافته‌اند و این امر گواهی بر وجود واقعی آن است.

به نظر می‌سد این ذره دارای بار الکتریکی و دست کم یک کوارک دلربا و یک کوارک ضددلربا (anti-charmed) است.

هر دو تیم گمان می‌کنند که این ذره همچنین دارای یک کوارک بالا و یک کوارک anti-down است و به آن پیکره چهار کوارکی می‌دهد.

این گروه‌های تحقیقاتی معتقدند که توضیحات دیگری برای یافته‌هایشان می‌تواند وجود باشد و آن این که (Zc(3900 می‌تواند یک جفت ذره دو کوارکه باشد که به یکدیگر پیوند خورده‌اند.

امکان دیگر این است که ذره مزبور، یک جفت ذره دو کوارکه است که به طور سستی به یکدیگر متصل‌اند؛ این بدین معناست که آن‌ها برای مدت زمان کوتاهی با یکدیگر در تعامل هستند.

مطالعه چگونگی واپاشی (Zc(3900 باید به تعیین این که آیا آن چه این دو تیم کشف کرده‌اند، واقعا ذره جدیدی است یا این که ذره شناخته‌شده‌ای است که به شیوه جدید رفتار می‌کند، بیانجامد.

دو تیم نتایج مطالعه خود را به طور جداگانه در مجله Physical Review Letters منتشر کردند.

























سرعت بادهایی با نیروی توفانی ونوس در حال افزایش است و دانشمندان هنوز دلیل این امر را نمی‌دانند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مشاهدات مدارگرد Venus Express اروپا نشان می‌دهد سرعت متوسط بادهای موجود بر فراز ابرهای ونوس بین سال‌های 2006 تا 2012 از 300 کیلومتر در ساعت به 400 کیلومتر در ساعت رسیده است.

به گفته ایگور خاتونسف از «موسسه تحقیقات فضایی» مسکو، چنین تنوع بزرگی پیش از این تاریخ هرگز روی ونوس مشاهده نشده بود.

بادهای عجیب سیاره ونوس (که خواهر زمین است)، دیرزمانی است علاقه محققان را به خود جلب کرده است.

ونوس دارای جوی فوق چرخشی است که هر چهار روز زمینی یک بار به دور این سیاره می‌چرخد.

مقامات آژانس فضایی اروپا بادهای قوی ونوسی را پدیده‌ "نیروی ابر توفانی" نام نهادند.

خاتونسف و همکارانش سرعت این بادها را با مطالعه تصاویر گرفته‌شده از Venus Express بین 50 درجه عرض‌ جغرافیای شمالی و جنوبی، تعیین کردند.

آن‌ها حرکت ده‌ها هزار مشخصه ابر واقع در 70 کیلومتری بالای سطح این سیاره را رهگیری کردند.

جزئیات مطالعه این تیم علمی در Icarus منتشر می‌شود.

همچنین یک تیم ژاپنی در مطالعه‌ای جداگانه و تکمیلی، حرکات این ابرها را با استفاده از داده‌های Venus Express رهگیری کردند.

جزئیات مطالعه آن‌ها نیز در Journal of Geophysical Research منتشر می‌شود.

تحلیل این دانشمندان از حرکات ابرها در ارتفاعات پایین نیم‌کره جنوبی ونوس نشان داد که طی شش سال مطالعه، سرعت بادها در طول 255 روز زمینی بالغ بر 70 کیلومتر در ساعت تغییر کرده است.

هر دوی این مطالعه‌ها همچنین تغییرات مکرر را در جو ونوس شناسایی کرده‌اند که به نظر می‌رسد با دوره چرخشی سیاره، زمان محلی روز و ارتفاع خورشید بر بالای افق مرتبط است.

این تیم‌ها تغییرات قابل توجه و تعجب‌برانگیزی را در سرعت باد، گاه در کمتر از 24 ساعت، مشاهده کردند.

گاهی اوقات 3.9 روز طول کشید تا ابرها به دور زمین بچرخند، در حالی که در اوقات دیگر این سفر 5.3 روز زمان برد.





عکس حکیم ارد بزرگ , bozorg shirvan , hekmat orodism . hakim orod bozorg , چهره ارد بزرگ، اردبزرگ ، بزرگ شیروان


کشوری که دارای پیشوایی بی باک است همه مردمش دلیر می شوند . حکیم ارد بزرگ






زبان جدید که در مناطق بومی شمال استرالیا تکلم می‌شود، بینش جدیدی در خصوص توسعه زبان برای محققان فراهم می‌کند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه میشیگان در تحقیقات خود موفق به کشف زبان ترکیبی جدیدی شده‌اند که توسط ساکنان منطقه کوچکی از بیابان تانامی در شمال استرالیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساکنان مناطق اطراف زبان در معرض خطر Warlpiri را تکلم می‌کنند، اما گروه اندکی از ساکنان یک منطقه از زبان ترکیبی شامل Warlpiri، انگلیسی محلی موسوم به Kriol و انگلیسی استفاده می‌کنند.

به گفته محققان، در دهه 1970 و 1980 میلادی ساکنان این منطقه از ترکیب ساختار فعلی زبان انگلیسی و Kirol‌ در کنار ساختار اسمی Warlpiri استفاده می‌کردند که باعث شکل گیری زبان جدید شد.

زبان‌های ترکیبی از عناصر دو زبان استفاده می‌کنند، اما استفاده از ساختارهای سیستم فعلی و اسمی زبان‌های مختلف تقریبا پدیده نادری محسوب می‌شود که در زبان جدید موسوم به Light Warlpiri به چشم می‌خورد.

نتایج این مطالعه در مجله Linguistic Society of America منتشر شده است.


















18 سال دیگر پیام‌هایی که از طریق پروژه جدید برقراری ارتباط با موجودات بیگانه در روز 17 ژوئن (27 خرداد) به فضا ارسال شد، به یک منظومه ستاره‌یی دور موسوم به «گلیزه 526» خواهد رسید.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مقامات پروژه «سیگنال تنها» که یک وب‌سایت جدید برای ارسال پیام‌های نوشته شده به موجودات فضایی گیرنده آنها بوده، امیدوارند پیام‌های آنها بتواند نخستین گفت‌وگو بین زمین و شکل‌های دیگر حیات هوشمند احتمالی را برقرار کند.

یکی از اولین پیام‌های این شرکت که به سیستم گلیزه 526 در فاصله 17.6 سال نوری از زمین ارسال شده از طرف ری کورزویل،‌ نویسنده و مخترع آمریکایی بود که در آن آمده است: «با سلام به گلیزه 526 از سوی دانشگاه سینگیولاریتی. هنگامی که این پیام را دریافت می‌کنید، رایانه‌ها باعث باهوش‌تر شدن ما و درک بهتر شما و خرد جهان شده‌اند.»

به گفته جیسون سیلوا، مجری برنامه بازی‌های مغز کانال نشنال جئوگرافیک، این سیگنال در 19 ساعت به جایی دورتر از مسافتی که فضاپیمای وویجر در 40 سال طی کرده خواهد رسید.

دانشمندان مطمئن نیستند که ستاره کوتوله قرمز گلیزه 526 که به عنوان هدف این پروژه انتخاب شده، میزبان سیارات فراخورشیدی دارای جمعیت موجودات بیگانه باشد اما جاکوب هاک میسرا، افسر ارشد علمی پروژه سیگنال تنها بر این تصور است که ممکن است این سیستم از حیات برخوردار باشد.

گلیزه 526 در فهرست منظومه‌های قابل سکونت نزدیک قرار گرفته است.

مقامات این پروژه محدودیتی برای پیام های ارسالی کاربرانشان به فضا قرار نداده‌اند و اولین پیام رایگان است اما برای الصاق عکس یا موارد دیگر باید هزینه‌ای پرداخت شود.

کارشناسان بر این تصورند که این نوع ارسال پیام بورد آزاد از انتقالات دیگر که به جهان انجام شده، خطرناکتر نیست. علائم راداری و جریانات الکترومغناطیسی تلفنهای همراه و دستگاههای دیگر همچنین به ارسال اطلاعات به سیارات دور می‌پردازند.

این پروژه از ایستگاه زمین جیمزبورگ که یک دیش رادیویی ساخته شده در سال 1968 در مرکز کالیفرنیا بوده، برای ارسال پیامها به فضای بیرونی استفاده کرده است.این شرکت قرارداد اجاره 30 ساله این آنتن را در اختیار دارد.

پروژه سیگنال به طور مداوم تنها دو پرتو متفاوت اطلاعات را به سوی ستاره بیگانه ارسال می‌کند. یکی از این پرتوها پیام‌های کاربران را ارسال می‌کند و دیگری دارای یک پیام خطابی رمز دودویی است که اطلاعاتی در مورد موقعیت زمین در کهکشان، اتم هیدروژن و دیگر اطلاعات در مورد سیاره را به همراه دارد.

پیام‌های خطابی قدرتمندتر ناظران بیگانه را به دیگر پیام ها ارجاع خواهند داد.

دانشمندان و سازمان‌های دیگر تلاش کرده‌اند تا پیام‌هایی را به موجودات هوشمند احتمالی در جهان ارسال کنند. یکی از قوی‌ترین تلاش‌ها به عنوان پیام آرسیبو مشهور بوده که یک سیگنال راداری ارسال شده به خوشه ستاره‌یی M13 در فاصله 25 هزار سال نوری است.

پرتوهای سیگنال تنها از پیام آرسیبو که از رصدخانه قدرتمندی در پورتوریکو ارسال شده، ضعیف‌تر هستند اما پیام‌های این شرکت به منطقه نزدیکتری از جهان ارسال شده‌اند.






حکیم ارد بزرگ ،ارد بزرگ ،حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg , hekmat orodism , bozorg shirvan


برای آنکه به فرودستی گرفتار نشوی ، دست گیر آدمیان شو .  حکیم ارد بزرگ

















سازمان ناسا هشت فضانورد جدید استخدام کرده که چهار تن از آنها زن بوده و بالاترین درصد کاندیداهای زن فضانوردی را که تاکنون این سازمان انتخاب کرده، تشکیل داده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در میان این کاندیداهای خوش‌شانس، نخستین زن خلبان جنگنده قرار دارد که طی نزدیک به دو دهه فضانورد شده است.

همچنین یک خلبان زن بالگرد نیز در این گروه قرار دارد.

این خبر در روز دوشنبه(27 خرداد) در سی‌امین سالگرد پرتاب سالی راید، اولین زن آمریکایی به فضا اعلام شد که تابستان سال گذشته از دنیا رفت.

این فضانوردان شامل جاش کاسادا، ویکتورگلوور، تیلر هاگ، کریستینا هاموک، اندرو مورگان، جسیکا میر، آن مک‌کلین و نیکول آوناپو مان هستند.

این هشت فضانورد که همگی در دهه 30 سالگی عمر خود قرار دارند از میان بیش از شش هزار درخواستی که اوایل سال دریافت شده بود، انتخاب شدند.

گزارش وظیفه این اعضای جدید در ماه اوت در مرکز فضایی جانسون در هوستون انجام شده و به 49 فضانورد کنونی ناسا خواهند پیوست. تعداد فضانوردان این سازمان در پی توقف پرواز شاتل‌ها در سال 2011 کاهش یافته است.

بسیاری از فضانوردان ترجیح دادند به جای انتظار در صف طویل فرجه‌های نسبتا کم ماموریتهای طولانی در ایستگاه فضایی بین‌المللی از این کار کنار بکشند.

چارلز بولدن، رییس ناسا اظهار کرد که این کاندیداهای جدید به اولین ماموریت انسانی سفر به یک سیارک در دهه 2020 و سپس مریخ در دهه بعدی کمک خواهند کرد.

به گفته بولدن، آنها همچنین شاید در میان اولین افرادی باشند که بر روی یک فضاپیمای خصوصی به ایستگاه فضایی سفر خواهند کرد. در حال حاضر روسیه این وظیفه را انجام می‌دهد.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: این کاوشگران جدید فضایی به این دلیل خواستند به ناسا بپیوندند که می‌دانند ما در اینجا کارهای بزرگ مانند طراحی ماموریتهایی به مناطق دورتر در فضا انجام می‌دهیم.

نیکول آوناپو مان، یک سرگرد نیروی دیایی و خلبان جنگنده F/A 18 بوده و آن مک‌کلین یک خلبان بالگرد است. دو کاندیدای زن دیگر دانشمند هستند.

هر چهار کاندیدای مرد انتخاب شده از پس‌زمینه نظامی برخوردارند. دکتر اندرو مورگان در میان آنها از سابقه کار اتاق اورژانس به عنوان یک پزشک برخوردار است.





حکیم ارد بزرگ ، hakim orod bozorg ، ارد بزرگ ،mojtaba shoraka , sazadeh saljoghi , بزرگ شیروان ، شاهزاده سلجوقی ، مجتبی شرکا، مجتبی شرکاء ،اردبزرگ


آنکه با آدمهای گستاخ گفتگو می کند ، دیر و یا زود به گناه آنها گرفتار آید .  حکیم ارد بزرگ












ساخت یک کامپوزیت از نانوذرات پرلیت و پلی‌اتیلن در کشور در قالب فیلم بسته‌بندی میوه‌ها و سبزیجات، امکان نگهداری این محصولات را تا دو برابر افزایش داده است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، استعداد فراوانی برای تولید فرآورده‌های کشاورزی از جمله میوه و سبزیجات دارد؛اما به دلیل استفاده نکردن از روش‌های صحیح در جمع‌آوری، جداسازی، بسته‌بندی و حمل‌ونقل، بخش قابل توجهی از محصولات تولید شده به زباله تبدیل می‌شود.

سازمان میادین میوه‌وتره‌بار شهر تهران پیش از این اعلام کرده بود که بین 25 تا 30درصد ضایعات میوه در این شهر ناشی از بسته‌بندی نامناسب آنهاست.

بر اساس برآوردهای تقریبی مقدار کل زباله‌های جمع‌شده از سطح میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تهران بیش از 150 تن در روز است. همچنین روزانه 75 تن از این گونه زباله‌ها از میدان مرکزی میوه و تره‌بار به مرکز دفن زباله حمل می‌شود.

ساخت نانوذره پرلیت برای نخستین بار

ساخت این نانوکامپوزیت برای بسته‌بندی بهتر میوه، پروژه دکتری «راضی صحرائیان» در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران بوده که آن را چند سال پیش، بر اساس اعلام نیاز سازمان میادین میوه و تره‌بار آغاز کرده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا درباره این فیلم بسته‌بندی توضیح داد: ماده اصلی کامپوزیت ساخته شده از نانوذرات پلی‌اتیلن و پرلیت است و طبق اطلاعات من مقاله ‌ISI نوشته شده از آن، نخستین گزارش ثبت شده در دنیا از ساخت نانوذره پرلیت است.

این پژوهشگر با بیان اینکه برای ساخت این فیلم بسته‌بندی، به صورت کامل بر توان داخلی تکیه شده است، گفت: پرلیت لازم برای این نانو کامپوزیت(نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی) و پلی اتیلن آن(پر مصرف‌ترین محصول پتروشیمی‌ها) از معادن کشور و پتروشیمی بندر امام خمینی تهیه شده و برای ساخت آن نیز آسیاب‌هایی از کارگاه‌های داخلی تأمین شده است.

صحرائیان درباره افزایش عمر میوه‌ها با استفاده از این بسته‌بندی خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایش‌های انجام شده این فیلم بسته‌بندی می‌تواند زمان نگهداری میوه‌ها را تا دوبرابر بسته‌بندی‌های عادی افزایش دهد.

به گفته وی موز به عنوان یکی از حساس‌ترین میوه‌ها در دمای محیط و با بسته‌بندی عادی تا 11 روز تازه باقی می‌ماند؛ در حالی که با استفاده از این نانوکامپوزیت عمر آن به 27 روز می‌رسد.

این پژوهشگر ادامه داد: به دلیل نوع ساخت و ترکیب، این فیلم بسته‌بندی در نگهداری میوه‌ها بهتر عمل می‌کند و ممکن است برای نگه‌داری سایر مواد غذایی عملکرد مشابهی نداشته باشد.

این فیلم هم‌اکنون در مقیاس نیمه‌صنعتی تولید شده و در صورت ثبات بازار و تقاضا، به صورت انبوه تولید خواهد شد.


















نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دیدگاه مسعود اسپنتمان درباره فلسفه ارد بزرگ (شادی)

شادی کجاست ؟ جای که همه ارزشمند هستند . ارد بزرگ در ژرفای هر آدمی چون غنچه ای، ناگهان میشکفد و تن و روان آدمی را مالامال از شادی میکند. بیگمان، ارزشمند انگاری و شادی از ویژگیهای غریزه زندگی (اروس) میباشد که با هرگونه انزوا خواهی صوفیانه زاهدانه و یا هندی که زاده ی غریزه ی مرگند در رویارویی شدید است. میل به تخریب یا میل به گوشه گیری (که نخستین خشمی است رو به بیرون و دومی گرایش خشم به درون) هرکدام نشانه های از آز و نیاز را در خود میپرورند و به همین شوند با شادی که زاده ی عشق به زندگی است بیگانه اند. شاید به همین شوند است که اشو زرتشت، نیکی را همتای زندگی، شادی و هستیوری، در پیکره ی هاژه سرشار از آدمی میداند و بدی را با نازندگی، مرگ و شیون و مویه همذات میپندارد. شادی ناب آن زمان روی میدهد که هر انسان، دیگران را چون خود، یاوری برای پیروزی نیکی بر بدی میداند (ریشه ی اندیشه ی ایرانی) و این یاوری برای به کردار رسیدن راهی جز ارزشمندن دانستن همه ی اندامواره های انسانی آن برای خود نمیشناسد. ازین روست که سعدی بنی آدم را اعضای یک پیکره میداند. این گفته ارد بزرگ بی شک آرمانشهر همه آگا

17 Great Quotes By The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani For Philosophy Aficionados

Our ideal should not ruin the lives of others, a valuable ideal leads to the well-being of all. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani The one who simplifies his goal is less confused. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani He who goes astray has lost his ideal. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani To achieve the ideal, we must use all our strength, every time we reach a closed door, we must not blame ourselves. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani Arise! ... New ways, wish to reach our steps. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani Having a plan is a trait of efficient people. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani Instead of blaming ourselves and running away from our ideal, let us set foot on the path, which is the only cure for the pains of life. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani You can easily understand the future of young people from their dreams. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani The prerequisite for achieving c

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ حمله دوباره ارتش سوریه به یک جنگنده ترکیه راه‌اندازی کتابخانه مجازی موبایلی نرم افزار ویرایش و ساخت پی دی اف – Lightning PDF Professional 7.0.1 تصاویر یک چاپگر که غذای سنتی تحویل می دهد حمله دوباره ارتش سوریه به یک جنگنده ترکیه Posted: 26 Jun 2012 06:03 AM PDT اعلام حمله ارتش سوریه به دومین هواپیمای نظامی ترکیه ، در آستانه برگزاری نشست امروز سه شنبه اعضای ناتو در بروکسل انجام می شود. آنکارا اعلام کرد ارتش سوریه دوباره یک فروند هواپیمای نظامی ترکیه را مورد هدف قرار داده است. به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز عربی، پدافند ارتش سوریه، برای دومین مرتبه به سمت یک فروند هواپیمای نظامی ترکیه که در حال جستجوی لاشه هواپیمای سرنگون شده این کشور در دریای مدیترانه بود شلیک کرد اما این هواپیما سرنگون نشده است. روز جمعه گذشته یک فروند هواپیمای نظامی ترکیه در دریای مدیترانه، با شلیک پدافند ارتش سوریه، سرنگون شد. پس از آن تعدادی هواپیما، بالگرد و شناور ترکیه برای جستجوی لاشه