اين گزارش به نقل از يك وكيل سعودي اعلام كرد كه يك دادگاه آن كشور روزدوشنبه يك خطيب سعودي را به اتهام تجاوز و شكنجه تا سرحد مرگ دختر پنج ساله اش تا هشت سال زندان و تحمل ۸۰۰ ضربه شلاق محكوم كرد.
براساس اين گزارش، تركي الرشيد وكيل اين پرونده به فرانس پرس گفت كه ماجراي اين خطيب وهابي كه از وعاظ برنامه هاي هميشگي تلويزيوني اين كشور نيز هست موجب شد مدت ها افكار عمومي عربستان سعودي به شدت خشمگين باشد.
به گفته وي، فيحان الغمدي با اعتراف به استفاده از طناب و ديگر ابزارهاي شكنجه براي كشتن دخترش،ديروز همچنين در دادگاه بدوي مجبور شد يك ميليون ريال سعودي (۲۰۰هزار يورو) به مادر اين دختربچه به عنوان خون بهاي اين قتل پرداخت كند.
اين وكيل همچنين اظهار داشت كه لامعه كوچولو پيشتر در ۲۵ دسامبر ۲۰۱۱ به سبب شكستگي در ناحيه جمجمه، كتف، آثار سوختگي و كشيدگي يكي از ناخن ها در بيمارستاني در اين كشور بستري شده بود و پس از چندين ماه تحت درمان قرار گرفتن سرانجام در اكتبر ۲۰۱۲ براثر شدت جراحات جان داد.
فرانس پرس به نقل از الرشيد وكيل مادر دختر به قتل رسيده اعلام كرد كه دادگاه اين پرونده همچنين مادر ناتني اين دختر را نيز كه در هنگام اين آزار و اذيت ها درخانه خطيب سلفي بسر مي برد به اتهام مطلع نكردن مقامات از اين بدرفتاري ها، به ۱۰ ماه زندان و ۱۵۰ ضربه شلاق محكوم كرد.
پس از آنكه در فوريه گذشته اخبار مربوط به اين حادثه هولناك مربوط به اين خطيب سلفي منتشر شد و اعلام شد كه متهم فقط به پرداخت غرامت مالي به مادر اين دختربچه و مجازات زنداني به اندازه طول دوره بازداشت محكوم خواهد شد، تعداد كثيري از فعالان حقوق بشري اين كشور كمپيني را آغاز كردند تا متهم اصلي به تحمل اشد مجازات محكوم شود.
رانده الكالب يك فعال سياسي و اجتماعي و حقوق بشري شاغل در بيمارستان محل بستري لامعه اعلام كرد كه متهم به اين كودك بينوا تجاوز كرد.
عزيزه اليوسف ديگر فعال حقوق بشري اين كشور نيز حكم صادره براي متهم را بسيار خفيف خواند و خواستار صدور حكمي ديگر تا حد حبس ابد و اعدام براي وي شد.
سعود شماري بنيانگذار شبكه اجتماعي ليبرال سعودي نيز در اين خصوص به فرانس پرس گفت كه اين حكم مجازات خفيف به اين دليل براي متهم صادر شد كه وي داراي محاسن (ريش) است.
(خانم) خلود الفهد فعال حقوق بشري ديگر با اشاره به اينكه چند سال گذشته دو قاچاقچي پس از سرقت دو گوسفند به پنج سال زندان متهم شده بودند در اعتراض به حكم اين قاتل متجاوز گفت:چگونه مي شود كه دستگاه قضايي براي يك سارق گوسفند حكم پنج سال زندان صادر مي كند ولي براي چنين فاجعه اي حكم مجازاتي بسيار حفيف در نظر مي گيرد.
به گفته اين حقوقدان،چگونه مي شود كه اين دستگاه براي يك روحاني محافظه كار افراطي قاتل و متجاوز به دختر بيگناهش و يا شوهري به سبب قتل همسرانش نمي تواند حكم قتل صادر كند؟
گرچه سالانه ده ها نفر در عربستان سعودي اعدام مي شوند، ولي نظام قضايي اين كشور هنوزبراي جرايم تجاوز و قتل مجازات اعدام پيش بيني كرده است.
دستگاه قضايي عربستان در چنين پرونده هاي خاصي مثلا براي جرم يك مرد متهم به قتل فرزند يا همسر اعدام در نظر نمي گيرد و مجرم را فقط به تحمل پنج تا ۱۲ سال زندان محكوم مي كند.
به گزارش ايرنا، ويليام هيگ كه عصر سه شنبه در پارلمان انگليس سخنراني مي كرد، گفت: من دو بار در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل از جمله در قالب گروه ۳+۳ (۱+۵) با آقاي ظريف وزير خارجه ايران ديدار و گفت و گو كردم.
وي افزود: من همچنين گفت و گوهاي بيشتري را روز دوشنبه و در جريان يك تماس تلفني با وي انجام دادم.
هيگ اظهارداشت: روشن است كه رييس جمهوري جديد و وزيرخارجه جديد ايران در مقايسه با گذشته ي اخير، با شيوه اي بسيار مثبت تر كشور خود را نمايندگي مي كنند. ترديدي نيست كه لحن سخنان و ملاقات ها كاملا متفاوت است.
وي گفت: ما توافق كرديم كه مذاكرات در مورد برنامه هسته اي ايران را هفته آينده و طي روزهاي ۱۵ و ۱۶ اكتبر (۲۳ و ۲۴ مهر) در ژنو سوييس از سر بگيريم.
ما در انتظار ديدن پيشنهادهاي جدي ايران در ادامه تمايل اظهار شده آنان در مورد ضرورت پيشرفت سريع در مذاكرات هستيم.
وي تاكيد كرد: اين براي روابط ايران با جامعه بين المللي بسيار مهم خواهد بود كه تغيير در مواضع و لحن با اقدامات قاطع و رويكرد مناسب به مذاكرات همراه شود.
وزير خارجه انگليس افزود: ما نبايد لحظه اي فراموش كنيم كه تا امروز، ايران به شش قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل و چندين قطعنامه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي بي اعتنا بوده و سانتريفيوژهاي بيشتري را نصب كرده است.
وي اظهارداشت: در غياب تغييرات در اين سياست ها، ما همچنان به حفظ تحريم هاي سنگين ادامه خواهيم داد. يك تغيير قابل توجه در سياست هاي انگليس يا غرب در قبال برنامه هسته اي، نيازمند انجام تغييرات ملموس و ثابت شده در اين برنامه است.
وي گفت: در عين حال ما بايد صداقت دولت ايران را بطور كامل آزمايش كنيم و به همين دليل مهم است كه كانال هاي ارتباطي ما براي اين كار باز باشد.
وي در ادامه سخنان خود به روابط تهران - لندن اشاره كرد و افزود: آقاي ظريف وزير خارجه ايران و من درباره چگونگي فعال كردن روابط دوجانبه ايران و انگليس گفت و گو كرديم. روابط ديپلماتيك دو كشور از زمان تخريب مجموعه ديپلماتيك ما در تهران در سال ۲۰۱۱ و نقض كنوانسيون وين و همچنين راي مجلس ايران به تنزل روابط ديپلماتيك با انگليس، دچار عقبگرد شديدي شده است.
دو طرف درك مي كنند كه با توجه به اين تاريخچه، پيشرفت در روابط دو جانبه نيازمند يك روند گام به گام و متقابل است. وزير خارجه ايران و من توافق كرديم مسئولان وزارت خارجه دو كشور براي گفت و گو در اين زمينه ها ديدار كنند. نخستين ديدار از اين نوع قبلا برگزار شده و ديدار بعدي هفته آينده در ژنو برگزار خواهد شد.
هيگ گفت: اين گفت و گوها مسائل مختلف از جمله تعداد و شرايط كاركنان سفارتخانه هاي دو كشور و بازيدهاي نوبه اي براي بازرسي اماكن ديپلماتيك را در بر مي گيرد.
وي افزود: من در گفت و گو با آقاي ظريف تصريح كردم كه ما مهياي برقراري تماس هاي مستقيم بيشتر و بهبود روابط دوجانبه هستيم.
وي اظهارداشت: ما موافقت كرديم هر دو كشور كاردار غير مقيم خود را براي اجرايي كردن روند بازسازي روابط دوجانبه و از جمله فراهم كردن مقدمات بازگشايي سفارتخانه ها و همچنين گفت و گو در مورد ساير موضوعات موردعلاقه منصوب كنند.
وزير خارجه انگليس در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما نبايد مشكلات پيش رو را دست كم بگيريم. ايران ساختار قدرت پيچيده اي دارد. در ايران صداهايي هستند كه موافق تمايل بيان شده دولت شان به منظور پيشرفت در مذاكرات هسته اي و نزديكي با غرب نيستند.
وي افزود: پيشرفت در روابط ما با ايران نيازمند اعتماد دو جانبه است تا بهبود روابط را پايدار كند. اما آمادگي براي چنين پيشرفتي با تمايل ما براي يافتن يك راه حل مسالمت آميز براي منازعه هسته اي همبسته است. حقيقت اين است كه ما با مردم ايران دشمني نداريم.
به گزارش خبرگزاري رويترز از واشنگتن، اعلام نام اين شخص بخشي از تحرك جديد باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا براي تعطيل كردن اين زندان به شمار مي رود كه به رغم تعهد وي در سال ۲۰۰۹ براي بستن اين تاسيسات در مدت يك سال همچنان فعال باقي مانده است.
اوباما در ماه آوريل و در ميانه اعتصاب غذاي بازداشت شدگان كه منجر به تغذيه اجباري آنها شد، دوباره وعده داد تلاش براي تعطيل كردن اين زندان را از سرگيرد.
لوييس اكنون وكيل اقليت دمكرات در كميته نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان است كه به مسايل مرتبط با گوانتانامو مي پردازد.
پنتاگون اعلام كرد: وي مقام نماينده ويژه را در اول نوامبر (۱۰آبان) به عهده خواهد گرفت.
اوباما دو پست نماينده ويژه به منظور تلاش براي تعطيل كردن گوانتانامو ايجاد كرده است.
كليفورد اسلوان در ژوئن به عنوان نماينده وزارت امور خارجه براي تعطيل كردن گوانتانامو منصوب شد و لويس همكار وي در پنتاگون خواهد بود.
پايگاه گوانتانامو در دوره رياست جمهوري جرج دبيلو بوش رييس جمهوري جمهوريخواه پيشين به بهانه نگهداري زندانيان جنگ آمريكا عليه القاعده ايجاد شد.
اما مقاومت كنگره تا اين هنگام مانع تعطيلي آن شده است.
به گفته مقام هاي پنتاگون، هنوز ۱۶۴ زنداني در گوانتانامو نگهداري مي شوند كه شماري از آنها در حال اعتصاب غذا به سر مي برند.
به گزارش ايرنا،پراناب موكرجي روز سه شنبه پس از بازگشت از تركيه در گفت و گو با خبرنگاران تاكيد كرد رهبران تركيه با نظر او در خصوص مقابله با تروريسم موافق هستند و در ديدارهاي انجام شده آنان در جريان مشكلات هند براي مقابله با تروريسم به خصوص تروريسم فرا مرزي قرار گرفتند.
وي گفت: هند مخالف دخالت عامل سوم در حل مسايل دو جانبه با پاكستان است و ما مقامات تركيه را از اقداماتي كه براي ترويج روابط دوستانه و صلح با پاكستان انجام داده ايم با خبر كرديم .
وي كه پس از سفر سه روزه به تركيه سخن مي گفت، افزود: هند و تركيه بر سر اين موضوع كه تروريسم از هيچ ديني پيروي نمي كند و در انزوا قرار دارد، تاكيد دارند و تركيه خواستار استفاده از تجارب هند در مقابله با تروريسم است.
پرناب موكرجي اين موضوع را كه دهلي نو خواستار مداخله تركيه در حل مناقشه ميان هند و پاكستان است، رد كرد و گفت: رويكرد ما در مورد پاكستان اين است كه مسايل ما دو جانبه است و آنها بايد در چارچوب توافق شيملا حل و فصل شود و هند هيچ وقت براي حل مسايل دو جانبه خود از كشور سوم كمك نمي گيرد .
رييس جمهور هند در جريان سفر به تركيه ديروز با رجب طيب اردوغان نخست وزير اين كشور ديدار كرد. تركيه از كشورهاي حامي و دوست پاكستان است .
روابط هند و پاكستان به دنبال وقوع تنش هاي مرزي و نفوذ گروه هاي تروريستي در سال جاري ميلادي بشدت تيره شده است .
براساس اين گزارش، جنبش وحدت و جهاد در غرب آفريقا روزسه شنبه مسئوليت تيراندازي با سلاح سنگين در گائو در شمال مالي و همچنين انهدام پلي در جنوب اين شهر را برعهده گرفت.
اين گزارش حاكي است كه ابووليد صحراويسخنگوي جنبش وحدت و جهاد در غرب آفريقا ضمن پذيرش مسوليت اين اقدامات نظامي در شمال گائو، مقامات مالي را به اقدامات ديگري نيز تهديد كرد و نيز افزود كه حملات به دشمنان اسلام همچنان ادامه خواهد داشت.
وي دراين خصوص گفت:ما به نمايندگي از همه مجاهدان،مسئوليت حمله به مزدوران را در گائو و حمله به پلي كه قرار بود براي انتقال دشمنان اسلام مورد استفاده قرار گيرد، برعهده مي گيريم.
يادآوري مي شود كه حادثه تيراندازي با سلاح سنگين به سوي گائو عصر دوشنبه و انهدام پل در بنتيا در جنوب گائو روز سه شنبه به وقوع پيوست.
يك روز پس از آنكه شبه نظاميان افراطي با خمپاره به شهر گائو در مالي حمله كردند، مقامات اين كشور اعلام كردند كه اين شبه نظاميان يك پل را در اين شهر منفجر كردند كه در اين حمله دو غيرنظامي زخمي شدند.
ابراهيم سيسه يك مقام محلي در شهر گائو تصريح كرد: روز سه شنبه شبه نظاميان يك پل را در حدود ۵۰ كيلومتري از مرز با نيجر منفجر كردند كه در اين حادثه دو غيرنظامي زخمي شدند.
يك مقام پليس مالي نيز خاطر نشان كرد كه هدف شبه نظاميان منفجر كردن دو پل در اين شهر بود كه يكي از اين دو پل ها آسيب ديد.
به دنبال اين حادثه سربازان ارتش مالي به محل حادثه اعزام شدند تا از خرابكاري هاي بيشتر شبه نظاميان ممانعت به عمل بياورند.
شبه نظاميان مرتبط با القاعده سال گذشته به دنبال مداخله نيروهاي فرانسوي از سه شهر شمالي مالي (گائو، كيدال و تيمبوكتو) به بيرون رانده شدند. اين شبه نظاميان پيشتر اين سه شهر را تصرف كرده بودند.
۱۰ روز پيش نيز يك حمله انتحاري در شهر تيمبوكتو در اين كشور منجر به كشته شدن دو غيرنظامي و چهار عامل انتحاري شد. در اين حادثه هفت سرباز ارتش مالي زخمي شدند.
پيشتر مسئوليت حمله انتحاري در شهر تيمبوكتو را يكي ديگر از گروه هاي القاعده پذيرفته بود.
نظرات
ارسال یک نظر